De dagen worden korter en kouder, het is heerlijk thuis komen in een warm huis. Maar hoe zorg je nu voor een warm interieur en voor lekkere, warme voeten?

De dagen worden korter en kouder, het is heerlijk thuis komen in een warm huis. Maar hoe zorg je nu voor een warm interieur en voor lekkere, warme voeten? Dat doe je met: vloerkleden! Die maken je interieur in een handomdraai warm én knus. Hoe kies je nu het vloerkleed dat echt bij je past? In deze blog geef ik tips en inspiratie.

Vloerkleed kiezen
Een lekker warm vloerkleed in de zithoek of onder de eettafel is ideaal dit seizoen voor een fijnesfeer en warme voeten. Vloerkleden dempen het geluid en ‘kleden’ de ruimte aan. 

Kijk eens naar het effect van deze zithoek mét en zonder vloerkleed.


Foto 1 en 2: Tapijtcollectie Palazzo: Parade

Verschillen

Vloerkleden zijn razend populair maar het aanbod is zo groot dat het niet eenvoudig is om het juiste exemplaar te kiezen. Laten we starten met de grote verschillen: een hoge of lage pool?? 

Een hoge pool zorgt voor een hoog knuffel-gehalte. De draadjes zijn langer en losser en het geeft de ruimte een nonchalante uitstraling. Mooi in een interieur met veel harde materialen maar ook met een zacht, velours bankstel combineert het geweldig.
 


 

Hoogpolig karpet: Boomtown - Brinker

Laagpolige vloerkleden zorgen voor een strakkere uitstraling, het materiaal bepaalt de warmte. De structuur en kleur maken de sfeer. Neem bijvoorbeeld een tapijt in een industriële ‘betonlook’ voor een stoer effect.

Desso & Ex - industrial grey

​Tip: Laat je vooraf goed adviseren over het materiaal. Bepaalde synthetische vloerkleden zijn eenvoudig zelf te reinigen. Handig bij kinderen en huisdieren. Ook bij allergie zijn er oplossingen. 

Afmeting

Wat is de juiste maat voor een vloerkleed? In de zithoek is het makkelijk om een klein kleed voor de bank te leggen, dan heb je vaak aan een standaardmaat voldoende.  

Ga je voor een groots effect? Kies dan voor een vloerkleed dat de volledige zithoek bedekt of leg er 2 tegen elkaar. Het kleed verbindt de meubels, wat het nog aangenamer maakt om lekker op de bank te kruipen. Zet de meubels op het kleed zoals op de foto: zo ontstaat er een luxe hoek.
 


Bonaparte - vintage, op maat

Denk voor de verandering eens aan een vierkant of rond vloerkleed. In een interieur met veel strakke lijnen kan een rond kleed zorgen voor een speels effect. Veel vloerkleden zijn ook in vierkant en rond te bestellen. 


Vloeren van Tarkett

 
Tip: Twijfel je over de juiste maat? Plak dan de maat eens op de vloer met schildertape. Zo zie je beter welke maat goed past.

Ben je op zoek naar een vloerkleed voor de eethoek: meet dan eerst hoeveel ruimte je nodig hebt als je de stoelen naar achter schuift. Het is prettig wanneer de stoel dan op het vloerkleed kan blijven staan. Hierbij is een vloerkleed op maat of 2 kleden tegen elkaar vaak een uitkomst.

Bonaparte - Vintage, op maat

Kleur en motief

Een neutraal vloerkleed is tijdloos en gaat vaak jaren mee; het geeft het interieur rust en warmte. Kies voor natuurlijke materialen als wol, rotan, katoen of kokos. Het patroon of een klein kleurverschil brengt meer variatie op de vloeroppervlak. 


Desso - studio Nature


Wil je het interieur eens een totaal andere uitstraling geven? Dan kun je kiezen voor wat meer kleur, hiermee wordt de ruimte meteen een stuk vrolijker. Kies voor je lievelingskleur of een mooie trendkleur die in je interieur past. 

Op dit moment zijn de vintage vloerkleden razend populair. Ze doen denken aan de oude, handgeweven tapijten en worden in veel verschillende kleuren en zachte materialen gemaakt.

Neem de tijd om de kleuren en patronen te vergelijken en let erop dat het geheel niet té druk wordt. Een kleurrijk vloerkleed geeft je zithoek een geweldige look!


Brinker karpets - Festival

 


Desso & Ex vloerkleden op maat

Geniet van het najaar en maak het thuis warm en knus. Met een kop thee en warme sokken wil je echt de deur niet meer uit…

Groet, Marije