Ben je zwanger? Het inrichten van de babykamer is één van de leukste dingen in huis om te doen! Dit wordt het allermooiste kamertje van het huis. Het is heerlijk om het plekje klaar te gaan maken waar jouw kleintje straks kan slapen. Maar hoe richt je dat kamertje mooi en praktisch in? Daarover gaat deze blog.

Kleuren en materialen:
Start met het maken van een moodboard waar in je favoriete kleuren, meubels en prints staan. Zo wordt in één oogopslag duidelijk welke stijl je het mooist vindt. Op basis van het moodboard kun je starten. Haal een aantal kleurstalen of kleurtesters om uit te proberen in het kamertje. Zo zie je snel welke kleur het mooiste staat.


Moodboard van BN Wallcoverings

De vloer en kleur op de wanden zijn een belangrijke basis. Vaak is er al een type vloer op de verdieping gekozen. Als deze vloer neutraal is, dan is het mooi om deze vloer ook in de babykamer door te trekken. Dat geeft een ruimtelijke werking en is lekker neutraal. Met kleur op de wanden, in meubels en in de styling leg je straks de accenten.
Voor een babykamer zijn zachte kleuren altijd een succes, het zorgt voor een rustige en lieve sfeer. Je kleintje komt er te slapen en te veel prikkels zijn dan niet fijn. Dus houd het zacht en rustig.

Kijk voor vergrijsde en zachte kleuren eens in de serie van Pure by Flexa Colourlab of Pure & Original. Deze tinten zijn als muurverf en als lak voor meubels verkrijgbaar.

Indeling:
De eerste maanden is een commode en wiegje eigenlijk voldoende. Zorg voor een fijne indeling zodat je goed om de commode en het bedje kunt lopen. Mooie kleertjes hang je aan een wandrekje en losse spullen berg je op in een gesloten kastje.

Als je kleintje groter wordt dan wordt het kamertje natuurlijk ook gebruikt om te spelen. De commode kan dan omgetoverd worden tot speelgoedkast. Zo groeit het kamertje eenvoudig mee. Creëer een gezellig speelhoekje en zorg voor bergruimte voor het losse speelgoed. Een speeltent is voor ieder kind een feest: om lekker in te spelen of als knuffelhoek om samen een boekje te lezen.Oude meubels:
Ik ben gek op oude meubels: het geeft een interieur karakter. Combineer oud met nieuw in de babykamer. Ga op zoek naar vintage meubels bij familie op zolder, bij de kringloop of op een rommelmarkt. Maak een mooie mix zodat de oude meubels het pronkstuk worden van het kamertje. Een oude commode of ledikantje geeft het kamertje meteen zoveel sfeer!

Soms staat het heel mooi om een vintage meubel in oude staat te laten of je geeft het een opfrisbeurt. Een nieuwe laag verf doet wonderen. Kies voor verf op waterbasis, dat is het meest veilig voor de kinderkamer, ruikt niet en droogt snel.

Tip: let er op dat de meubels stevig en veilig zijn en overleg bij twijfel met de kraamhulp.Retro:
Tijdens mijn zoektocht naar babykamer inspiratie viel mijn oog op de retro kinderkamer stijl: een hippe combinatie van oud en nieuw. Retro prints, meubels en kleuren zijn enorm populair, met een paar van deze elementen ontstaat er een unieke babykamer. Vind je deze stijl ook zo mooi? Mix dan zachte pasteltinten met retro prints en grafische vormen.

De behangcollectie “Tout Petit” van Eijffinger past hier perfect bij. De collectie bestaat uit verschillende prints en kleuren die prachtig met elkaar combineren. De illustraties zijn sprookjesachtig: vlaggetjes wapperen tegen de blauwe wolkenlucht, een kleurige ballon dwarrelt over het pad. Een eekhoorn wacht vol verwachting op zijn tak, hertjes en beertjes dartelen uitgelaten in het rond.

Geweldig toch? Breng de kinderkamer tot leven met dit mooie behang. Er zijn zelfs bijpassende muurstickers te koop om het kamertje nóg persoonlijker te maken.

Tip: restjes behang gebruik je om in te lijsten of kraamcadeautjes mee in te pakken.
Foto’s: Eijffinger behang:Tout Petit

Ik ben benieuwd of deze stijl je aanspreekt en hoop je te hebben geïnspireerd. Veel succes met het inrichten van de babykamer!